Харадинај упозорио Србе на сјеверу КиМ-а

Агенције
Харадинај упозорио Србе на сјеверу КиМ-а

Приштина - Косовски премијер ,Рамуш Харадинај, упозорио је данас, након сједнице косовског савјета за безбједност, Србе на сјеверу покрајине да ће бити одговорено на њихов евентуални покушај да прогласе аутономију.

"Нико нема право да предузме унилатералну акцију ", рекао је он на конференцији за штампу и додао да се неће толерисати кршење косовских закона, преноси "Газета експрес".

Харадинај каже да ће сутра радна група моћи да поднесе извјештај о нацрту статута Заједнице Српских Општина.

Према његовим ријечима, чекало се на испуњење те обавезе из Брисела, како би приштинске власти биле сигурне "да је статут ЗСО у складу са косовским законима".

Приштински медији на албанском језику наводе да је седница косовског савјета за безбједност услиједила дан након што су се појавиле наводне информације да ће Срби са сјевера покрајине сутра прогласити аутономију, у одговор на то што Приштина није формирала ЗСО.

"Ако неко излази из косовских закона и уговора, закон ће радити, нема дилеме, добиће свој одговор. Што се тиче сјевера, увијек смо поздравили долазак сваког грађанина свијета у било ком дијелу Косова, а свако ко улази на територију Косова у циљу ометања јавног реда и мира добиће одговор у складу са законом", рекао је Харадинај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана