Haradinaj najavio drugi potez protiv Srbije

Tanjug
Haradinaj najavio drugi potez protiv Srbije

Priština - Poslije takse koja je isprva bila 10 odsto za srpske proizvode, i sada je 100 odsto, kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je i drugi potez koji se može preduzeti protiv Srbije, prenosi Klan Kosova.

“Ono šta smo uradili, najnormalnija je moguća stvar. Taksa je instrument, koristio se njome i predsjednik SAD Donald Tramp, to je poznat instrument, koristi se u svim zemljama svijeta. To je instrument koji nismo mi otkrili”, rekao je Haradinaj.

“Reciprocitet je drugi stepen i može da se desi. To je sljedeći korak, ali za sada je taksa dovoljna”, naveo je Haradinaj.

Kosovski premijer je u emisiji “Zona B” Klan Kosova rekao da je uvoz proizvoda iz Srbije nula i da je Priština čvrsta kada je riječ o tome da ne dozvoli da uđe roba s natpisima poput “Kosovo i Metohija”.

Haradinaj je naveo da je poslao memorandum svim evropskim zemljama, kao i ostalim, sa argumentima u vezi s mjerom od 100 odsto.

“Ja sam poslao svim vladama i EU da imamo jake argumente da preduzmemo ovaj korak. Ni u Srbiji nisu iznenađeni što smo ovo uradili, možda su iznenađeni što ovo nismo ranije uradili. Dao sam kopiju memoranduma i komesaru (EU Johanesu) Hanu”, kazao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana