Харадинај: Нећемо да преговарамо о Трепчи у дијалогу са Београдом

Tanjug
Харадинај: Нећемо да преговарамо о Трепчи у дијалогу са Београдом

Приштина - Косовски премијер Рамуш Харадинај одбацио је данас могућност преговора о статусу рударског комбината "Трепча" у дијалогу Београда и Приштине у Бриселу.

Он је поводом изјаве портпаролке ЕУ Маје Коцијанчић да питање статуса Трепча треба да буде дио дијалога Београда и Приштине на Фацебооку написао да је такав став "неприхватљив", јер "крши суверенитет државе Косово".

Харадинај је навео да Трепча није отворено питање у односима Београда и Приштине, и да грађани и институције Косова никад неће дозволити прављење "лажних тема" чији је циљ, по његовом мишљењу, ј подела Косова.

Маја Коцијанчић изјавила је раније да питање стауса "Трепче" треба да буде ријешено кроз правно обавезујући споразум о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине, и нагласила да "сва отворена питања у односима две стране треба да се ријеше кроз финализацију дијалога".

"ЕУ као посредник у дијалогу има за циљ да се кроз правно обавезујући споразум о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине ријеше сва отворена питања између две стране једном и заувијек", одговорила је Коцијанчићева на Тањугово питање о посљедицама на дијалог усвајања статута "Трепче" у парламенту у Приштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана