Харадинај: Могерини одговорна за прекид дијалога Београда и Приштине

Танјуг
Харадинај: Могерини одговорна за прекид дијалога Београда и Приштине

Приштина - Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, оптужио је данас шефицу европске дипломатије Федерику Могерини да је одговорна за прекид дијалога Београда и Приштине.

Харадинај је новинарима након сједнице владе рекао да је Могеринијева одговорна јер је, како је рекао, у причу о нормализацији односа увела тему о корекцији граница са Србијом.

“Мислим да је госпођа Могерини одговорна за прекид дијалога. Она је дијалог о нормализацији односа претворила у дијалог о територији, што је проузроковало штету региону. Жалосно је то због великог улога Европске уније. Такав њен став је неприхватљив “, рекао је Харадинај, преноси КТВ.

Одбио оставке градоначелника са сјевера

Привремене приштинске институције одбиле су данас да прихвате оставке градоначелника четири српске општине на сјеверу Косова, јер их сматрају неуставним.

Премијер Рамуш Харадинај је новинарима након сједнице владе рекао да оставке нису прихваћене, јер су адресиране на Косово и Метохију умјесто на тзв. “Републику Косово” и да зато нису прихваћене, пренијела је Коха онлајн.

“Оставке нису пихваћене, јер су неуставне. На њима пише ''Косово и Метохија''“, рекао је Харадинај.

Упитан о наставку дијалога Београда и Приштине, Харадинај је рекао да свако ко говори о корекцији граница штети региону.

Харадинај је рекао да није добро то што бивши припадници тзв. ОВК добијају позив за саслушање из Хага, те да се међу њима, како је рекао, и неки од његових блиских сабораца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана