Хапшења широм Србије, акција против привредног криминала

Агенција
Хапшења широм Србије, акција против привредног криминала

Београд - У више акција против финансијског криминала и корупције полиција је у сарадњи с тужилаштвима и Пореском полицијом ухапсила 16 особа. Кривичне против 42 особе.

Министрство унутрашњих послова је саопштило да се сумња да су они државном буџету нанели штету од око 800.000 евра.

Међу ухапшенима су овлашћена лица предузећа "Соко интерпродукт" и "Eurosicam plus", одговорна лица "Ratatouille" из Панчева, занатско-молерске радње "Панелан" у Панчеву, агенције "Висион медиа" и предузећа "Стојковић превоз плус", као и власник агенције за кетеринг "Jelena & White sumpahony ".

Кривичне пријаве су поднијете против полицијског службеника, четири цариника, одговорних лица Народног универзитета "Мали Иђош" у Ловћенцу и Специјалне болнице за рехабилитацију "Русанда Меленци", функционера Савета Месне заједнице "Злот", вршиоца дужности одговорног лица ЈКП "Хигијена Зајечар" и против власника и одговорних лица у више привредних друштава.

Ухапшени из Београда, Панчева, Крушевца, Бора, Ваљева, Крагујевца, Новог Пазара и Сремске Митровице су осумњичени да су од 2013. године починили кривична дјела злоупотребе службеног положаја, давања мита, пореске утаје, недозвољеног промета акцизних производа, недозвољене производње и трговине, проневјере у привреди, фалсификовања службене исправе и неоснованог добијања и коришћења кредита.

Подсјећамо, МУП је саопштио у уторак да је у више акција на територији Србије полиција је у сарадњи с надлежним тужилаштвима за неколико дана, зарад сузбијања општег криминала, ухапсила 36 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана