Грађани из цијеле Србије стигли у Београд, затворен Бранков мост

Агенције
Грађани из цијеле Србије стигли у Београд, затворен Бранков мост

Грађани из свих дијелова Србије полако се окупљају у у центру Београда поводом скупа предсједника Александра Вучића у оквиру кампање “Будућност Србије”.

Са скупа ће, како је најавио, послати поруку јединства.

Извјештач Тањуга преноси да се велика колона грађана са транспарентом “Звездара уз Александра Вучића” спушта се београдском улицом ка влади Србије носећи заставе.

Они ће се код зграде Владе у Немањиној улици придружити грађанима из Западне Србије и Земуна, а одатле ће заједно кренути ка Дому народне скупштине.

Саобраћај у једном дијелу Немањине је затворен, као и Славија и улица Краља Милана.

У граду је приметан велики број пешака и саобраћајне полице која регулише саобраћај. Грађани носе заставе Србије, као и заставе СНС са називом места из којег долазе.

Скуп, на коме се очекује огроман број грађана, званично би требало да почне у 18 часова, а пре председника Вучића грађанима ће се обратити и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић и један од хероја са Кошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски.

Предсједник Александар Вучић је позвао, како је рекао, нормалну и пристојну Србију да се данас окупи за будућност земље. Скупу претходи концерт.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће за сат, сат и по, бити познате прве прецизне процене о броју људи на митингу испред Дома Народне скупштине у Београду, у оквиру кампање “Будућност Србије”, а да сигурно у Београд долази више од 120.000 људи. “За сат, сат и по имаћемо прве процене са фотографијама колико људи је присутно у Београду”, рекао је Стефановић за Пинк и додао да се са сигурношћу може већ сада рећи да ће бити више од 120.000 људи и то не рачунајући људе из Београда који ће доћи.

Непрегледна колона на Бранковом мосту

Више од сат времена Бранковим мостом, који је затворен за саобраћај, пролази непрегледна колона грађана која се из правца Новог Београда упутила на скуп у оквиру кампање “Будућност Србије”.

Због велике масе која иде мостом, полиција је, због безбедности, одлучила да регулише “проток” људи, тако што пропушта одређен број људи, уз краће паузе између двије групе.

Грађани носе транспаренте на којима пише “Светосавље - српски пут у Европу!”, “Будућност Србије Александар Вучић”, “Краљево уз Вучића”, “Република Српска је уз Вучића!”, “Херцеговина за Србију и Вучића!”, “Добој воли Александра Вучића”, “Кнић уз Вучића”...

Испред колоне је ишао камион Жељка Митровића, окићен шареним балонима и цвећем, на коме пише “Стоп насиљу само љубав”, а са звучника се пушта музика.

Дио грађана носи мајце са обиљежјима СНС и удара у бубњеве.

На скуп испред Народне скупштине, који званично почиње у 18 сати, а на коме ће се обратити предсједник Србије Александар Вучић, иду грађани из Руме, Жице, Пожаревца, Краљева, Кнића, Грачанице....

Од скупа очекују све најбоље и истичу да је Вучић најбољи предсједник.

Међу њима је и Миленко Николић из Жиче који Вучићу жели све најбоље и да ријеши проблеме народа, као и Денис из Грачанице који рад српског предсједника оцјењује чистом десетком.

Подршку Вучићу даје и Драган из Дрмна, код Пожаревца.

“Очекујемо да плато испред скупштине буде пун и да на скуп дође бар десет пута више грађана него што их је било на скупу ''Један од пет милиона''“, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана