Državljanin BiH krijumčario više od 70 laptopa i tableta

Srna
Državljanin BiH krijumčario više od 70 laptopa i tableta

Beograd - Carinici Srbije spriječili su državljanina BiH /49/, sa prebivalištem u Novom Pazaru da u Srbiju prokrijumčari više od 70 polovnih laptopa i tableta, kao i 22 mobilna telefona, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Laptopi i mobilni telefoni, kao i rezevni dijelovi pronađeni su na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske, u automobilu “mercedes benc” austrijske registracije.

Državljanin BiH je carinicima rekao da nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera, ali su oni pregledali vozilo i na raznim mjestima pronašli laptope i mobilne telefone.

Pronađena su 52 laptopa “samsung”, “tošiba” i “lenovo”, 22 mobilna telefona “samsung”, “soni”, “nokija”, 18 tableta “samsung”, “lenovo”, “asus”, dva kompjutera “epl” i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopa.

U polovnoj veš-mašini, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju, u bubnju su bili sakriveni mobilni telefoni i laptopi, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana