Ђурић: Илегално ухапшено троје новинара и пет правника

Агенција
Ђурић: Илегално ухапшено троје новинара и пет правника

Београд - Троје новинара и пет правника на Косову и Метохији илегално је одведено и сатима саслушавано у Пећи, у полицијскј станици, одакле су пуштени након интервенције Владе Србије, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Желим да вас обавестим да су униформисана лица јуче у Пећи одвела троје новинара и петоро правника који су пет сати држани, саслушавани и испитивани у Пећи без привођења било каквим органима правосуђа", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре у Влади Србије.


Ђурић је навео да је Влада Србије у току ноћи реаговала и ова лица су, послије пет часова илегалног задржавања, иако нису дала никакав повод за тако нешто, ослобођена.

"Ми смо обавестили све међународне организације и Еулекс, који је отишао у Пећ и ова лица су након пет часова држања, без извођења пред било какве правосудне или друге органе, након наших и међународних притисака пуштена", каже Ђурић.

Он је рекао да су и новинаре хапсили исти они људи који су хапсили и у Косовској Митровици у понедјељак, 26. марта, а они су за њега терористи.

"Ово је нешто што завређује најоштрију осуду, заједно са пребијањем новинара у понедељак, предстравља наставак кампање терора према српском народу на Косову и Метохији и Влада Србије ово најоштрије осуђује", рекао је Ђурић.

Он је истакао да је Србија опредијељена за мир, жели мир и чува мир и зато подржава јучерашњу одлуку одборника српских општина да оснују заједницу српских општина.

"Онима који прете хапшењима желим да поручим да прво себе ухапсе, јер пет година нису ништа учинили", рекао је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана