Дел Понте: Милошевић се несмотрено убио

srbijadanas.rs
Дел Понте: Милошевић се несмотрено убио

Слободан Милошевић, бивши предсједник Србије и СРЈ, несмотрено је извршио самоубиство мјешајући лијекове у затворској ћелији у Схевенингену 2006. године, открива бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте!

 

Милошевићу је смрт, како она тврди, помогла да избјегне хашку пресуду да је крив за злочине из деведесетих.

Дел Понтеова признаје да ју је Милошевићева смрт 11. марта 2006. разбјеснила, и то на много начина и на једном дубљем нивоу.

Очајнички бијег

“Након четири године саслушања одбрани је преостало још само 40 сати излагања. Суђење је требало да се заврши за неколико недеља. Мјесецима смо упозоравали да Милошевић не узима прописани лијек за високи притисак, а нисмо знали да узима непрописане лијекове, који су сузбили корисно дејство његовог лијека. Милошевић је од расправног вијећа затражио да му допусти привремену слободу како би могао да отпутује у Русију „на лијечење”.

“Сматрали смо то управо оним што је и било: очајничким покушајем да избјегне проглашење да је крив, настојећи да своје здравствено стање прикаже што лошијим како би се придружио својој супрузи и сину, који су били у бијегу од српских власти, и да би утекао” написала је Дел Понтеова у својој књизи „Ратни злочинци и ја”, додајући:

“Могли смо само да нагађамо да је Милошевићева смрт била самоубиство из несмотрености. Али Милошевић је знао за своју болест и морао је да зна да се мијешајући лијекове игра животом.

Дел Понтеова констатује да Милошевић ништа не би добио да је поживио, а све би изгубио:

“Смрт је била његов бијег. Стотине својих жртава лишио је потпуног задовољења правде коју заслужују.

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић тврди да су наводи Дел Понтеве лаж и будалаштина:

Она га је убила

“Слободан да пије лијекове да се убије?! Није он био луд! Убица Милошевића је олош Карла дел Понте! Будалетина, криминалац један! Зар још није умрла та баба?! Олош баба и Трибунал, тај потпуно нелегалан суд, убили су Слободана. И то зато што су знали да не могу да га осуде, да немају ниједан доказ против њега.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана