Дачић: Загреб охрабрује рехабилитацију усташтва

Срна
Дачић: Загреб охрабрује рехабилитацију усташтва

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се владајућа елита у Загребу упорно труди да рехабилитује усташтво, на шта указује и изложба у Хрватском сабору на којој су заступљени усташки симболи.

Дачић је рекао да је на том примјеру поново капитулирала ЕУ која “тишином практично аболира тај антицивилизацијски и антиевропски чин”.


“Овај бесрамни чин треба посматрати тако као да је неко усред Бундестага окачио сликарско платно на коме имамо свастику и жЗиг хајлж”, рекао је Дачић за “Вечерње новости”.

Осим спорне слике на изложби у Хрватском сабору која приказује француског војника у униформи ХОС-а са усташким симболима и поздравом “За дом спремни”, ширење усташких симбола настављено је и јуче у Хрватској.

На спомен-плочи хрватским новинарима погинулим током рата, која се налази у Новинарском дому у Загребу, освануо је поздрав “За дом спремни” уз реченицу : “Ви сте били, а ми остајемо за дом спремни”, што је наишло на негативне реакције у Хрватском новинарском друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана