Дачић: Трамп у Београду крајем године или на прољеће

Танјуг
Дачић: Трамп у Београду крајем године или на прољеће

Београд - Амерички предсједник Доналд Трамп могао би да посјети Србију најраније до краја године или на прољеће наредне, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић за Српски телеграф.

“Организација овакве посете јесте озбиљан посао на којем се ради по неколико месеци. Узимајући све у обзир, Трамп би најраније крајем година могао да дођеу Србију или на пролеће”, каже Дачић.

Додаје да би ова посјета била од изузетног значаја за Београд.

“Србија води озбиљну битку за Космет, нама је сусрет са Трампом од изузетне важности јер желимо да Вашингтон саслуша и уважи наше ставове. Питање јужне српске покрајине јесте централна тема о којој би се разговарало током те посете, али сигурно није једина”, каже Дачић.

Према његовим ријечима, долазак америчког предсједника би имао и економски аспект, који би знчио више америчких инвестиција.

Позивајући се на информације из извора блиских америчкој администрацији, Телеграф пише да се увелико припрема терен за ову посјету.

Извор листа наводи да се “америчка админитрација озбиљно бави припремама ове посјете и да се већ раде истраживања да ли би и колико долазак предсједника Трампа подигао рејтинг Америке у Србији”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана