Dačić: Sastanak Rame i Tačija - vrhunac bezobrazluka

Srna
Dačić: Sastanak Rame i Tačija - vrhunac bezobrazluka

Beograd - Sastanak albanskog premijera Edija Rame i predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija u Tirani na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i srpske pokrajine, kao i o pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu predstavlja vrhunac bezobrazluka albanskih političara, smatra ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On ukazuje da se na ovakve ideje ne reaguje, te da čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na “sveti princip” nepromjenljivosti granica.

“Saopštiti zahtev za stvaranje žvelike Albanijež neposredno pred početak samita Brdo-Brioni, čiji je cilj regionalna saradnja, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu”, rekao je Dačić za Tanjug.

On je upitao o čemu sada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima da priča sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federikom Mogereni ili drugim svjetskim zvaničicima dok se svi prave gluvonijemi pred ovakvim otvorenim prijetnjama velikoalbanskog faktora.

Dačić pita i gdje su sada svi koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromjenjivosti granica.

“Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji? Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije i Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršilo je meru - nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima širom sveta dok jasno ne bude osuđen ovaj velikoalbanski dogovor Tačija i Rame”, poručuje Dačić.

On je rekao da zvaničnici Srbije nisu glupi da ne vide da se, dok oni razgovaraju o kompromisu, iza leđa toleriše stvaranje “velike Albanije”.

Tači je na svom “Fejsbuk” profilu napisao da je uoči samita Brdo-Brioni u Tirani sa Ramom razgovarao o “nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice” između Albanije i takozvanog Kosova, te “pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana