Чепурин: Акција Росу - поражавајућа бахатост наоружаних бандита

Срна
Чепурин: Акција Росу - поражавајућа бахатост наоружаних бандита

Београд - Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оцијенио је да је прилком хапшења званичника Србије Марка Ђурића у Косовској Митровици специјална полиција самопроглашеног Косова поступила бахато и уз пријетњу оружјем, те да је јасно да је Приштина дјеловала уз сагласност својих покровитеља.

Чепурин је на "Твитеру" написао да је током јучерашњих дешавања на Косову и Метохији Брисел показао неспособност као посредник и гарант у преговорима Београда и Приштине.

"Присуствовао сам жинтересантном брифингуж код министра спољних послова Србије Ивице Дачића за стране амбасадоре, на којем су прегледани јучерашњи снимци из Приштине и Косовске Митровице. Тај дивљачки чин и бахатост наоружаних бандита буквално поражавају", навео је Чепурин.

Он је истакао да је јасно да међународна представништва /ЕУ и НАТО/ нису испунила своје обавезе.

"Приштина и ове структуре дозволили су да наоружани косовски Албанци, кршећи сва правила, направе такав страшан безобразлук - да наоружани упадну у дио Косова и Метохије који је насељен Србима. Требало би да се, за почетак, дубоко извине господину Марку Ђурићу, српском народу и Србији", поручио је Чепурин.

Косовска полиција јуче је у Косовској Митровици ухапсила директора канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића и са лисицама на рукама спровела у притвор у Приштину. Након извођења пред прекршајног судију, Ђурић је спроведен у централну Србију преко Мердара.

Приликом хапшења у сали Митровачког двора косовска полиција користила је сузавац и шок-бомбе, при чему је повријеђено најмање шест лица.

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је синоћ да је Приштина овим хапшењем предузела брутални чин безумља и најтежи криминални акт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана