“Блиц”: Сораја није једина на “црној листи”

Агенције
“Блиц”: Сораја није једина на “црној листи”

Више од 300 држављана околних земаља је добило забрану уласка у Србију јер су у регистру безбједносно ризичних особа.

Како пише “Блиц”, старлета Сораја Вучелић је једна од њих.

На том списку највише је држављана Црне Горе, пише “Блиц” и додаје да су дужини списка допринијеле бројне ликвидације на територији Црне Горе, али и Србије.

Међу њима је највише припадника два криминална клана из Котора - Шкаљарског и Кавачког - у чијем је рату који бијесни већ дуже од три године, убијено више од 20 особа, а поједини обрачуни су се преселили у Србију, чиме је угрожена безбједност грађана.

На врху листе “забрањених” су вође Шкаљараца, браћа Јовица и Игор Вукотић и Игор Дедовић, као и лидери супарничког клана Слободан Кашћелан, Раде Звицер и Игор Божовић. Улазак у Србију забрањен је и њиховим првим сарадницима.

На том списку наводно је и Иван Делић, својевремено повезиван са убиством министра одбране Павла Булатовића, као и Вук Вулевић, који се доводио у везу са шверцом 200 килограма кокаина из Венецуеле.

На списку има и држављана Босне и Херцеговине, за које се вјерују да сарађују са которским клановима, тачније да ликвидирају њихове ривале. На листи су и Хрвати који су учествовали у немирима на стадиону Партизана током дербија, а који су већ одслужили казне, а придружиће им се и сународници којима је суд изрекао петогодишњу забрану уласка у Србију.

“Блиц” преноси да се не зна колико је држављана Србије на сличном списку Црне Горе, али је вјероватно да ће током туристичке сезоне неки од њих који су повезивани са криминалним пословима и проблематичног су понашања, бити враћени са границе.

Црногорске власти су својевремено вратиле Владана Контића званог Конта, некадашњег вођу вождовачког клана, Ивана Богданова, вођу “Звездиних” навијача, као и Мирка Шијана, сина пјевачице Гоце Божиновске и убијеног Зорана Шијана, због учествовања у тучама у Будви, подсјећа лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана