Uhapšen podoficir nakon pljenidbe 50 kilograma kokaina

Srna
Uhapšen podoficir nakon pljenidbe 50 kilograma kokaina

Podgorica - Podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović uhapšen je zbog sumnje da je znao za krijumčarenje oko 50 kilograma kokaina na školskom brodu “Jadran”.

Nakon saslušanja podoficira, biće poznato više detalja o višemilionskoj porudžbini i koje kriminalne strukture su povezane sa tim poslom. Crnogorska vojna policija juče je na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane zaplijenila kokain na školskom brodu “Jadran” i tako spriječila krijumčarenje. Osim droge, na brodu je zaplijenjeno i više komada ilegalnog oružja, navode crnogorski mediji.

Policija, kao ni specijalno tužilaštvo nisu se oglašavali o pljenidbi, jer su uključeni tek nakon što je droga zaplijenjena na tivatskoj rivi, prije isplovljavanja broda.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain.

Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Na “Jadran” je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat-Istanbul-Pirej u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana