Ubila sestru i njeno tijelo držala u zamrzivaču 19 godina

Srna
Ubila sestru i njeno tijelo držala u zamrzivaču 19 godina

Varaždin - Četrdesetpetogodišnja žena uhapšena je zbog sumnje da je između 2000. i 2001. godine usmrtila sestru i njeno tijelo sakrila u zamrzivač porodične kuće u mjestu Palovec, saopšteno je iz Županijskog tužilaštva u Varaždinu.

Iz tužilaštva navode da će radi utvrđivanja svih okolnosti događaja biti naložena obdukcija tijela koje je pronađeno juče u zamrzivaču, kao i DNK i druga potrebna vještačenja i dokazne radnje.

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač potvrdio je na vanrednoj konferenciji za medije da je juče u porodičnoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno tijelo ženske osobe, te da se sumnja kako je riječ o djevojci rođenoj 1977. godine.

“Zbog sumnje da je počinila ubistvo sinoć je uhapšena četrdesetpetogodišnja žena sa šireg područja opštine Mala Subotica”, rekao je Sokač.

Odgovarajući na pitanje da li može da potvrditi da je uhapšena sestra žrtve, Sokač je rekao da se “zamrzivač još nije otopio i da identitet još nije utvrđen”.

Iako se sumnja da je riječ o tijelu Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005, a nije viđena od 2000. godine, do konačnih nalaza obdukcije to još ne može biti službeno potvrđeno.

Sokač nije želio da saopšti ni ko je pronašao tijelo, jer su te informacije, kako kaže, bitne za sprovođenje istrage i da policija još ne želi da izlazi u javnost.

Prema neslužbenim informacijama, u zamrzivaču u porodičnoj kući juče je pronađeno tijelo Jasmine Dominić, koja je nestala još u avgustu 2000. godine, a policija je na razgovor privela Jasmininu sestru Smiljanu i njenog supruga Ivicu Srneca.

Hrvatski mediji prenose izjave komšija da je tijelo u zamrzivaču navodno otkrio zet Smiljane Dominić.

Policija je odmah na informativni razgovor privela Smiljanu i Ivicu, koji u kući žive sa troje djece. Srnec nije zadržan u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana