Убила сестру и њено тијело држала у замрзивачу 19 година

Срна
Убила сестру и њено тијело држала у замрзивачу 19 година

Вараждин - Четрдесетпетогодишња жена ухапшена је због сумње да је између 2000. и 2001. године усмртила сестру и њено тијело сакрила у замрзивач породичне куће у мјесту Паловец, саопштено је из Жупанијског тужилаштва у Вараждину.

Из тужилаштва наводе да ће ради утврђивања свих околности догађаја бити наложена обдукција тијела које је пронађено јуче у замрзивачу, као и ДНК и друга потребна вјештачења и доказне радње.

Начелник Полицијске управе међимурске Иван Сокач потврдио је на ванредној конференцији за медије да је јуче у породичној кући у Паловцу у замрзивачу пронађено тијело женске особе, те да се сумња како је ријеч о дјевојци рођеној 1977. године.

“Због сумње да је починила убиство синоћ је ухапшена четрдесетпетогодишња жена са ширег подручја општине Мала Суботица”, рекао је Сокач.

Одговарајући на питање да ли може да потврдити да је ухапшена сестра жртве, Сокач је рекао да се “замрзивач још није отопио и да идентитет још није утврђен”.

Иако се сумња да је ријеч о тијелу Јасмине Доминић, чији је нестанак пријављен 2005, а није виђена од 2000. године, до коначних налаза обдукције то још не може бити службено потврђено.

Сокач није желио да саопшти ни ко је пронашао тијело, јер су те информације, како каже, битне за спровођење истраге и да полиција још не жели да излази у јавност.

Према неслужбеним информацијама, у замрзивачу у породичној кући јуче је пронађено тијело Јасмине Доминић, која је нестала још у августу 2000. године, а полиција је на разговор привела Јасминину сестру Смиљану и њеног супруга Ивицу Срнеца.

Хрватски медији преносе изјаве комшија да је тијело у замрзивачу наводно открио зет Смиљане Доминић.

Полиција је одмах на информативни разговор привела Смиљану и Ивицу, који у кући живе са троје дјеце. Срнец није задржан у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана