Трагедија на Скадарском језеру: Утопила се трочлана породица и момак који је покушао да их спаси

Срна
Трагедија на Скадарском језеру: Утопила се трочлана породица и момак који је покушао да их спаси

Подгорица - Трочлана породица Кумбуровић из Зете и Подгоричанин Дарко Вујошевић утопили су се данас на Скадарском језеру, након што се због невремена преврнуо чамац у којем су били. То је новинарима на лицу мјеста испричао Радојица Рашовић, који је био на истом пловилу.

Према свједочењу преживјелих путника, погинули су супружници из Зете, Јана и Ратко Кумбуровић и њихова кћерка Нина, као и Дарко Вујошевић из Куча, који је покушао да спаси породицу. Тијело Јане Кумбуровић је пронађено, док се за осталима трага.

Вања, Радојица и Љиљана Рашовић, као и свештеник Неофит који су се такође налазили на броду су се спасили.

Они су били у посјети манастиру Врањина, а чамцем је управљало свештено лице, потврдио је један од преживјелих путника

“Кад смо се враћали према обали, велики таласи су преврнули чамац и почео је да тоне. Почели смо да се спашавамо ко може. Велика је трагедија”, испричао је Рашовић

“И они су могли да се спасу, али је мајка је покушавала да спаси дијете, па се и она удавила. Отац је страдао док је покушавао да спаси њих, а за њима и момак који је прискочио у помоћ. Ми остали смо покушавали да се домогнемо обале и неки од нас су у томе успјели”, казао је Рашовић.

Потрага је за вечерас обустављена и најављено је да ће се наставити сјутра.

Директор НП Скадарско језеро, Ненад Ивановић, потврдио је “Вијестима” да је нађено једно тијело, а да се за трага за још три особе.

Сектор за ванредне ситуације је у акцију потраге укључио и хеликоптерску јединицу, а позвали су и рониоце Регионалног ронилачког центра и припаднике подгоричке Службе заштите и спашавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана