Тодорић: Тужбама ћу добити паре, помогли су ми пријатељи из Србије

Срна
Тодорић: Тужбама ћу добити паре, помогли су ми пријатељи из Србије

Лондон, Загреб - Оснивач Агрокора Ивица Тодорић, који ће након суда у Лондону бити изручен Хрватској, изјавио је да је очекивао да ће Високи трговачки суд (ВТС) потврдити нагодбу у Агрокору и да ће суд у Лондону одбити његов захтјев и потврдити изручење Хрватској, али да ће се против одлуке борити правним средствима у иностранству, односно да ће кроз тужбе које ће подићи добити "велике паре".

"Ја ћу сада коначно кроз тужбе које ћу подићи добити сигурно велике, огромне новце. Ја ћу први пут имати пара и први пут ћу рећи да могу казати да сам богат човјек. Међутим ја ћу као и до сада све уложити у Хрватску, себи ни куне", рекао је Тодорић у интервјуу за хрватску ТВ Нова.

Упитан да ли је тачно да су му трошкове адвоката Чери Блер плаћали пријатељи из Србије и који пријатељи, Тодорић је рекао да то није тачно.

"Не, није то тачно, али мени су помогли моји пријатељи из Србије јако", рекао је Тодорић и додао да су на услуге Блерове потрошене "озбиљне паре" као и да је она од свих трошкова најмање коштала.

Према његовим ријечима, новац који је дат за његово пуштање на слободу биће враћен онима који су је уплатили.

Он је додао и да га након одлуке лондонског суда нико није контактирао, већ да му је само речено да је за двије недјеље жалба након које ће му се јавити "неко из полиције" и рећи када д дође на аеродром.

Упитан да ли га је страх од истражног затвора Реметинца и да ли вјерује да ће дуго бити тамо, Тодорић каже да му је свеједно.

"Мени је свеједно био, нетко вели да ћу Божић доживјети. Може бити и 15 Божића, али је важно да ја дођем до истине. И нажалост та ће истина драматично хрватску државу коштати", закључио је Тодорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана