Тодорић: Сам ћу доћи у Хрватску, изненадићете се

N1
Тодорић: Сам ћу доћи у Хрватску, изненадићете се

Лондон – Чекајте, чекајте. Ја ћу сам доћи у Хрватску врло брзо. Што мислите да сам дошао овдје да бих овдје остао рекао је Ивица Тодорић, бивши власник и оснивач Агрокора.

Он је то рекао у данашњем обраћању новинарима након што му је британски Њестминстер Магистратес Цоурт објавио првостепену одлуку о изручењу Хрватској те да ће коначну одлуку о изручењу чекати на слободи, али и да се сваки дан мора јављати на полицију.

"Дошао сам у Енглеску с одређеним циљем. Ово је још једна моја побједа. Све сам своје циљеве остварио. То је једна правна држава и даље ћу користити законске могућности да у оквиру њих формирам своје планове", рекао је Тодорић.

"Био сам овдје на суду само због азила. Ја се нисам бранио. Очекивао сам овакву одлуку и мени је потпуно разумљива у складу с енглеском правном праксом и тако сам се и понашао", казао је Тодорић.

Најавио је да ће користити све законске могућности које му се пружају у Великој Британији да би избјегао изручење.

"Овдје нисам хтио ништа друго него сам добио. Не смијем ићи пребрзо и имамо своју тактику у свему томе", казао је Тодорић те додао да ће се жалити на одлуку суда.

"Све законске могућности које Енглеска има ћу користити", рекао је Тодорић.

"Први план ми је доћи у Хрватску", рекао је Тодорић и додао да је остварио своје планове. Рекао је да га прогањају и да желе од њега направити лопова и тражи да се покаже један еуро који је украо.

"Мене прогања политика. Прогања ме Пленковић, Далић и Божиновић", казао је Тодорић.

"Сам ћу доћи у Хрватску врло брзо. Изненадићете се", још једном је поновио Тодорић. Није желио прецизирати датум, рекавши тек "видјећете".

На питање како се осјећа и како живи у Енглеској рекао је:

"Перфектно се осјећам. Кад нема супруге трошим 15 фунти дневно, а када је она овдје онда трошим 50. Скромни смо и тако трошимо. Ускоро идемо са свом документацијом у ЕУ и идемо у неколико држава са тужбама", рекао је Тодорић те Хрватску назвао "коруптивном државом",

Подсјетимо, британски Westminster Magistrates Court данас је објавио првоступену одлуку о изручењу Ивице Тодорића Хрватској. Оснивач Агрокора Ивица Тодорић остаће на слободи уз строже мјере опреза до правоснажности одлуке о изручењу Хрватској.

Мјере опреза су нешто пооштрене у односу на оне којима је Тодорић био подвргнут до данас. Умјесто двапут седмично, Тодорић ће се у надлежну лондонску полицијску станицу морати јављати сваки дан, а након 21 сат не смије напуштати кућу, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана