Тодорић: Хрватска је друштвено и привредно уништена, хаос и диктатура

Срна
Тодорић: Хрватска је друштвено и привредно уништена, хаос и диктатура

Загреб - Оснивач Агрокора Ивица Тодорић, који је раније најавио да ће се политички активирати и изаћи на изборе, саопштио је данас да ће то урадити како би промијенио "катастрофалан положај Хрватске", за коју каже да је потпуно "привредно уништена, девастирана и у којој владају хаос и диктатура".

"Након двије године мандата Владе Андреја Пленковића, Република Хрватска је социјално, друштвено и привредно потпуно уништена, девастирана, имамо хаос и диктатуру, свакодневно гледамо разарање институција, најлошија смо чланица ЕУ, задњи смо по свим показатељима, на самом смо дну", оцијенио је Тодорић у саопштењу, преноси Јутарњи лист.

Према његовим ријечима Хрватска није земља знања и владавине права, нити брине о демографском статусу и економском положају грађана и државе.

Као "најбољи примјер" коруптивне антинационалне власти он истиче "отимачину Агрокора", за коју каже да је "монструозни криминални пројекат, невиђен у историји овог дијела ЕУ".

"Сам сам се борио и даље се борим истином и чињеницама против криминала који је спроведен над мојом компанијом, мојим сарадницима и нада мном. Цијели свој живот поклонио сам Хрватској, кроз пројект Агрокор, у градњи модерне, конкурентне индустрије која је на крају постала највећа у овом дијелу ЕУ", рекао је Тодорић.

Он је оцијенио да се у Хрватској морају окупити сви људски потенцијали, како би се на најбољи начин искористила национална богатства, као и да Хрватска мора да се покрене и постане земља знања и владавине права.

"Сигуран сам да ћемо ову корупцијску, неспособну, диктаторску власт једноставно избрисати - како би својој домовини Хрватској и нашој дјиеци обезбједили бољу будућност", рекао је Тодорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана