“Шкаљарци” на удару полиције, претресају им куће због убиства Илића

Агенције
“Шкаљарци” на удару полиције, претресају им куће због убиства Илића

Подгорица - Специјалне полицијске јединице Црне Горе претходних дана претресале су станове особа које полиција доводи у везу са шкаљарским криминалним кланом, пишу Вијести

Претресани су станови Марка Шаковића, одбјеглог Стевана Стаматовића, Ђорђија Божовића, али и свих особа из Подгорице који се доводе у везу са овим криминалним кланом.

Стаматовић, чије три куће је полиција претресла, у бјекству је од маја 2017. године. Шаковић је брат Милића Миње Шаковића, високорангираног члана шкаљарског клана који је у Истражном затвору због сумње да је 2016. године покушао да убије два члана кавачког криминалног клана.

Више шкаљараца чији су станови претресени саслушано је након претреса, а према сазнањима “Вијести” инспекторе је занимало гдје су се налазили када је у 29. априла у главном граду убијен двадесетосмогодишњи Мило Илић.

Нико од њих, међутим, није задржан након саслушања, али ће полиција провјеравати њихове алибије.

Одмах након убиства Илића из полиције су незванично саопштили да је, према њиховој евиденцији, он припадао кавачком криминалном клану. Званично су потврдили да је члан организоване криминалне групе, не прецизирајући које.

“Дежурна служба Центра безбједности Подгорица је данас око 16.30 часова обавјештена да је у Улици Октобарске револуције, за сада непознато лице, на чијој се идентификацији интензивно ради, из ватреног оружја испалило више хитаца у правцу М. И. (28) из Подгорице који је том приликом смртно страдао. М. И. је, сходно полицијским евиденцијама, припадник једне организоване криминалне групе”, саопштено је из Управе полиције, пишу Вијести.

Инспектори вјерују да је живот изгубио у наставку обрачуна црногорских криминалних кланова који бјесни од краја 2014. године.

 

Полиција је објавила снимак осумњиченог за убиство, на чијој идентификацији раде.

Надзорне камере у Улици Октобарске револуције снимиле су егзекутора док чека да Илић изађе из кладионице и крене ка аутомобилу. Тада му је пришао, у њега испалио око 15 хитаца и побјегао истим путем куда је дошао. Бијег је забиљежила иста надзорна камера, али се лик убице не види најјасније.

Инспектори покушавају да утврде да ли је имао помагаче, односно ко је убици јавио када да крене ка Илићу, јер се наводно са локације на којој је чекао не види излаз из кладионице, али и ко му је помагао у бјекству. Наводно, и путању којом је побјегао забиљежиле су надзорне камере са других објеката у том дијелу града.

Саговорници “Вијести” из истраге казали су да је Илић био близак подгоричком огранку кавачког криминалног клана, којим је до смрти шефовао Веселин Калезић, убијен у новембру прошле године.

Илић је хапшен у новембру 2017. године, у Рожајама, јер је наводно био дио екипе која је помагала Подгоричанину Видоју Станишићу да побјегне из државе. За Станишићем је тада била расписана потјерница због издржавања затворске казне.

Управа полиције је након хапшења у Рожајама саопштила да је Станишић ка српској граници путовао “полом” којим је управљао Подгоричанин Жељко Поповић, а да су им “БМЊ-ом” пут чистили Илић, Беранац Миомир Ђукић и Мило Шаковић.

Након саслушања задржани су Станишић и Ђукић, за којима је полиција трагала.

 

Без помака у истрази убиства Вукотића

Непуних десет дана прије убиства Илића, у Котору је ликвидиран Веско Вукотић (69) отац наводних вођа шкаљарског криминалног клана - Јована и Игора.

Он је убијен 20. априла у которском насељу Доброта, испред породичних апартмана “Вукотић”.

Егзекутор му је пришао док је излазио из “аудија” којим се око 20.45 сати паркирао испред апартмана, у њега испалио више хитаца, а потом пјешице побјегао ка насељу Свети Стасије.

Убицу су снимиле надзорне камере, али се на снимцима не види његов лик, јер је заклоњен качкетом.

Полиција није саопштила детаље ликвидације шездесетдеветогодишњака.

Наводно, у тој истрази нема помака, а инспектори готово свакодневно саслушавају чланове кавачког криминалног клана на чијем челу су наводно Радоје Звицер и Слободан Кашћелан који је у затвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана