Руски дипломата проглашен персоном нон грата у Црној Гори

Срна
Руски дипломата проглашен персоном нон грата у Црној Гори

Подгорица - Влада Црне Горе одлучила је данас да прогласи за персону нон грата дипломатског представника акредитованог у Амбасади Русије и да повуче сагласност за дјеловање почасног конзула Руске Федерације у Црној Гори.

Из црногорске Владе је саопштено да је о мјерама обавијештена Амбасада Руске Федерације у Подгорици, те да дипломатски представник има рок од седам дана да напусти Црну Гору.

"Црна Гора и ову одлуку доноси координисано са савезницима, у складу са мјерама које су предузеле чланице ЕУ и НАТО у вези са дјеловањем Русије и нападом нервним гасом у Великој Британији који је Влада одмах осудила као знак солидарности са нашим британским партнерима", наводи се у саопштењу.

Британске власти окривиле су Русију за тровање нервним агенсом 4. марта у британском граду Солсберију некадашњег двоструког руског агента пуковника Руске војне обавјештајне службе /ГРУ/ Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије, који су пребачени у болницу и у критичном су стању.

Већина чланица ЕУ већ је протјерала бар по једног руског дипломату. Исто су учиниле САД, Канада, Аустралија, Украјина, Норвешка, Албанија и Молдавија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана