Разбијен ланац кријумчарења миграната из БиХ у Хрватску

Агенције
Разбијен ланац кријумчарења миграната из БиХ у Хрватску

Загреб - Полиција и Ускок разбили су ланац кријумчарења људима у којем је 12 осумњичених припадника злочиначког удружења од децембра прошле до априла ове године у Хрватску наводно прокријумчарило најмање 150 странаца.

Портпарол МУП-а Марина Мандић потврдила је Хини да је у току криминалистичко истраживање везано уз почињење више кривичних дјела противзаконитог улажења, кретања и боравка у Хрватској или некој другој чланици шенгенског споразума.  Истраживање проводе полицијски службеници ПУ загребачке у сарадњи с ПН УСКОК-ом, а у координацији са Уредом за сузбијање корупције и организованог криминалитета те Граничном полицијом БиХ.

Након више мјесеци истраживања полиција је осумњичила 11 хрватских и једног босанскохерцеговачког држављана, у доби од 23 до 71 године, међу којима су и двије жене. Полиција сумња да су се у најмање 25 догађаја повезали у злочиначко удружење, и од децембра 2017. до априла ове године организовали кријумчарење и превоз најмање 150 странаца с подручја Бихаћа и Велике Кладуше у Хрватску. 

Осумњичени су у организацији наводно учествовали за награде од 350 до 2800 евра, овисно о статусу. Мигранти су у Хрватску, како се сазнаје, улазили из БиХ код Ваганца, Петрове Горе, Цетинграда или Маљевца, одакле би их превозили према Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана