Рањена новинака подгоричких Вијести Оливера Лакић

Срна
Рањена новинака подгоричких Вијести Оливера Лакић

Подгорица - Предсједник Комисије за истраге напада на новинаре Никола Марковић осудио је рањавање новинарке “Вијести” Оливере Лакић, наводећи да су очигледно криминалне структуре охрабрене нерјешавањем ранијих случајева напада на новинаре у Црној Гори.

“Атмосфера страха, огроман притисак на медије и недостатак политичке воље и професионалне способности надлежних, резултирали су пуцњима у Оливеру Лакић. Све док не буду откривени налогодавци, одговорност за такав криминални чин је на властима које годинама не чине ништа да заштите медије и новинаре”, навео је Марковић у саопштењу.


Он је напоменуо да полиција, тужилаштво и судови нису успјели да осуде претходне нападаче, нити да открију налогодавце.

“Комисија ће хитно заказати сједницу и пратити поступање надлежних органа у овом случају”, закључио је Марковић.

Амбасада САД у Црној Гори саопштила је вечерас да су новинари чувари демократије и да морају бити заштићени да би безбједно радили свој посао.

Дежурни љекар у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици Александар Вулић потврдио је да Лакићева није животно угрожена и да ће бити задржана у Центру за васкуларну хирургију.

Испред Клиничког центра у Подгорици окупио се велики број новинара из свих редакција, као и пријатељи Оливере Лакић, која је вечерас, нешто прије 21.00 час, рањена испред њеног стана.

Лакићева је задобила прострелну рану десне поткољенице.

Новинарка “Вијести” била је нападнута испред свог стана и прије шест година, а за тај чин осуђен је Иван Бушковић.

Лакићева је и раније добијала пријетње, а више од двије и по године је имала полицијско обезбјеђење, које је сама отказала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана