Пуповац: За Србе значајан мандат у Европском парламенту

Срна
Пуповац: За Србе значајан мандат у Европском парламенту

Загреб - Веома је значајно за Србе у Хрватској да Самостална демократска српска странка /СДСС/ добије мандат у Европском парламенту, да би неко бранио и заступао права која су мањине добиле уласком Хрватске у ЕУ, а што се уназад неколико година заборавља, рекао је данас носилац листе ове странке Милорад Пуповац.

“Добро је и за Хрватску да скрене пажњу на своју највећу мањину која привлачи највише пажње у региону”, рекао је Пуповац у Загребу на представљању листе кандидата СДСС-а за изборе за Европски парламент, који ће бити одржани од 23. до 26. маја. Он је нагласио да ће СДСС у Европи промовисати тековине западне либералне демократије у односу према мањинама.

“Кад је мањинама у Хрватској било добро, било је добро и Хрватској, а кад се њихова ситуација погоршала, погоршавала се и ситуација у земљи”, рекао је Пуповац, који је и предсједник СДСС-а.

Он је навео да је СДСС приликом састављања листе кандидата за изборе за Европски парламент настојао уврстити што више жена и младих људи из свих крајева земље, објављено је на сајту Српског народног вијећа.

“Приликом састављања листе држали смо се три критеријума. Придружили смо се странкама које на листама имају више од 40 одсто жена. Кандидати су млађи људи који су се доказали у својим срединама и врше бројне дужности - од начелника општина до руководилаца по министарствима. Заступљеношћу из свих дијелова Хрватске показујемо да, иако смо мањинска, дјелујемо као национална странка”, рекао је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана