Пуповац: Срби су баштиници антифашизма

Срна
Пуповац: Срби су баштиници антифашизма

Вуковар - Предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац поручио је данас да су Срби, гдје год живјели, баштиници антифашистичке традиције.

“Ми смо са свима којима је смисао антифашизма на срцу и који га препознају као темеље Европе 20. вијека, али и као темеље Европе и Хрватске 21. вијека”, рекао је Пуповац након одавања почасти жртвама убијеним од 1941. до 1943. године на Дудику код Вуковара.

Он каже да ће са свима радити на томе, било да су Срби, Хрвати или друге народности или неке друге политичке боје.

Коментаришући посјету предсједника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић Мацељу, Блајбургу и Худој Јами, гдје су спомен-обиљежја убијеним усташама након Другог свјетског рата, Пуповац је рекао да побједа над фашистичком коалицијом треба да будена првом мјесту.

“Након тога треба наћи начина и како да се покаже пијетет према жртвама које су страдале након Другог свјетског рата, али са јасном назнаком зашто и како се то догодило”, рекао је Пуповац.

Говорећи о кампањи за изборе за Европски парламент, Пуповац је рекао да циљ изборне кампање није само да СДСС освоји мандат, већ и да прошири просторе слободе и учини све оно што Србе чини Србима у Хрватској.

“Наш циљ је да Срби стекну право грађанства у Хрватској, у јавном простору и у срединама у којима људи живе. На тај начин мислимо да снажимо Хрватску као демократску земљу”, рекао је Пуповац.

Осим Пуповца, почаст жртвама на Дудику одали су и кандидати СДСС-а за ЕУ парламент Дејан Јовић, Југослав Весић и Срђан Јеремић, који ће у Вуковару присуствовати и свечаној академији посвећеној жртвама усташког и фашистичког режима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана