Приведена тројица због напада на ватерполисте

Срна
Приведена тројица због напада на ватерполисте

​Сплит - Полицијски службеници Сплитске полиција јутрос су привели тројицу мушкарца који се доводе у везу с нападом на ватерполисте “Црвене звезде” јуче у центру Сплита, док се за двојицом још трага.

У саопштењу полиције се наводи и да је код једног од приведених пронађен и отуђени дрес.

“О даљњем току, односно довршетку криминалистичког истраживања детаљно ћемо обавијестити јавност”, поручила је Антонела Лолић, портпарол ПУ сплитско-далматинске, преноси Далматински портал.

У саопштењу полиције стоји и да су јуче око 13 сати на Обали Хрватског народног препорода нападнута три страна држављанина и то 29-годишњи држављанин Црне Горе те 26-годишњи и 25-годишњи држављани Србије.

Ватерполисти Црвене звезде требало је да играју утакмицу са сплитским Морнаром, али због инцидента утакмица је одложена.

Китаровићева осудила хулиганство у Сплиту

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић осудила је напад на ватерполисте београдске “Црвене звезде” у Сплиту, истичући да је свако насиље неприхватљиво.

“Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље је неприхватљиво. Захваљујем грађанима Сплита који су одмах стали у одбрану тих вриједности”, написала је Китаровићева на “Твитеру”.

Четворица ватерполиста “Црвене звезде” нападнута су јуче у Сплиту палицама и ножевима, уочи утакмице са “Морнаром” у Регионалној лиги.

Они су били у тренеркама са клупским обиљежјима, а нападнути су док су сједили у кафићу на Риви.

Директор Ватерполо клуба “Црвена звезда” Игор Милојевић рекао је да је Александро Краљ задобио ударац шипком и има повреде врата и прелом носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу.

Краљ је морао да скочи у море како би се спасио.

Сплитска полиција саопштила је да трага за петорицом нападача.

Хрватски портал “Индекс” јавио је, позивајући се на незванична сазнања, да је једна особа приведена због сумње да је учествовала у нападу на ватерполисте “Црвене звезде” на сплитској риви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана