Policija čuva table sa novim imenom države

Agencije
Policija čuva table sa novim imenom države

Skoplje - Nove saobraćajne table s imenom Republika Sjeverna Makedonija, koje su prošle srijede postavljene na graničnim prelazima, makedonska policija čuva 24 časa dnevno zbog opasnosti da budu skinute, oštećene ili ukradene, prenose makedonski mediji.

Zvanično, na graničnim prelazima svakako postoje stalne policijske kontrole koje su tamo zato što međugranični prostor mora da se zaštiti od slobodnog kretanja ljudi.  Nezvanično, međutim, policajci imaju zadatak da stalno stoje pored novopostavljenih tabli, imajući u vidu da postoji opasnost da ih protivnici novog imena države oštete, kao što su učinili i sa tablama na autoputu “Prijateljstvo”, koji se prethodno zvao “Aleksandar Makedonski”. Ubrzo nakon promjene starih saobraćajnih tabli  nove su bile oštećene. Do sada niko nije odgovarao za  to.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, na putevima je zabranjeno postavljanje, premještanje, uklanjanje i oštećenje saobraćajnih znakova.

Kazna za krađu, uništenje ili oštećenje saobraćajnih tabli i druge opreme za fizičko lice iznosi 300 evra, dok za pravna lica koja su odgovorna za održavanje puteva iznosi 2.000 evra. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana