Пернар поново избачен из Сабора VIDEO

Глас Српске
Пернар поново избачен из Сабора VIDEO

Посланик у хрватском Сабору Иван Пернар направио је нови шоу током сједнице, због чега је поново избачен из сале.

Током наставка сједнице, на којој се гласало о државном буџету за идућу годину те о више закона, предсједник Сабора Гордан Јандроковић опоменуо је Мостовце Николу Грмоју и Миру Буља да не пале микрофон док он прича и набраја амандмане.

Пернар је затим дошао до говорнице и почео да прича иако није добио ријеч.

"Опоменули сте колеге Буља и Грмоју без разлога, направили сте сустав гдје се не зна о чему се расправља. Направили сте сустав да се гласује механички. Сакрили сте расправу од народа, то је срамота", рекао је Пернар.

"Изричем колеги Пернару опомену до краја дана и немам уопће коментара на овакву врсту понашања", рекао је предсједник Сабора Јандроковић, те додао: "Молим стражу да га уклони".

Након тога припадник саборске страже испратио је Пернара из Саборнице.

"Покушао сам указати на то да владајућа већина није само одвојила расправу о амандманима од гласовања, него је направила гласовање на начин да се уопће не зна о чему су амандмани који се одбијају. Набраја се само редни број амандмана и тко га предлаже, без да јавност зна који је меритум ствари односно на што се амандман односи", написао је након тога Пернар на Facebookу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана