Пакистанац данима “заглављен” на Туђману

Агенције
Пакистанац данима “заглављен” на Туђману

Загреб - Држављанин Пакистана прије два дана долетио је авионом Аир Сербиа из Београда у Загреб, на аеродром Фрањо Туђман.

Гранична полиција одбила га је пустити у Републику Хрватску и од тад је на ничијој земљи. У Хрватску не може, из Хрватске не жели.

Тако барем каже полиција. Два Indexова извора кажу да је Пакистанац на аеродрому већ четири дана. И да се игра скривача с полицијом. Покушавају га депортовати из Хрватске, али им то никако не успијева. Допутовао је из Београда летом Air Serbia, која га је према међународним споразумима дужна вратити назад.

“Пристане отићи, набаве му карту за Београд, а он се у задњи тренутак предомисли”, каже Indexов извор са загребачког аеродрома.

Држављанину Пакистана одбијен је улазак у Хрватску. Полиција тврди да није затражио азил.

“Обављеном граничном контролом над споменутим држављанином Пакистана утврђено је да није оправдао сврху и услове намјераваног боравка у Републици Хрватској, стога му је одбијен улазак. Држављанин Пакистана није затражио међународну заштиту нити је тражио правну помоћ”, поручили су нам из МУП-а.

Пакистанац се већ данима налази на аеродрому у простору за задржавање. Полиција Indexу није жељела одговорити је ли тражио адвоката и јесу ли му омогућили правну помоћ.

Према извору с аеродрома, Пакистанац се налази у одвојеној просторији с лежајем. Пуштају га ван само у вријеме када би се требао укрцати на лет за Београд, а када то одбије, враћају га назад. Полиција га може и силом укрцати у авион, али Air Serbia мора послати обезбјеђење који ће га пратити на лету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана