Откривен узрок смрти Јасмине Доминић

avaz.ba
Откривен узрок смрти Јасмине Доминић

Језив злочин о убиству Јасмине Доминић, о којем бруји цијела регија, коначно је утврђен, а процес и суђење тек требају наступити. Данас је објављена смртовница настрадале, чије је тијело, 19 година након што је нестала, прије неколико дана пронађено у замрзивачу породичне куће у међимурском мјесту Паловцу

За убиство се сумњичи Јасминина сестра Смиљана Срнец. Према налазу обдукције која је обављена данас, како јавља Јутарњи.хр, узрок смрти несретне жене је пукнуће лобање. Смиљана је Јасмини задала најмање два ударца у главу тупим предметом.

Претходно се нагађало и да је Јасмина Доминић била трудна, три извора потврдила су обдукцијом да то није тачно. Њено је тијело у замрзивачу било прекривено црном врећом за смеће те потом плахтом и још једном врећом за смеће, а на глави је била сасушена крв.

Цијели налаз обдукције још није службено објављен, а Смиљана Срнец би требала бити испитана 20. фебруара око 10 сати.

Према најновијим информацијама, службени налаз обдукције је у Кантоналном државном тужилаштву у Вараждину, али не желе излазити с детаљима због тајности поступка.

Осумњичена Смиљана добила је новог адвоката, а ради се о Крешимиру Голубићу. Како преносе регионални медији, Смиљана се одлучила бранити шутњом и не давати службене исказе.

Одбрану осумњичене Смиљане Срнец најприје је преузео адвокат Даворин Златарек. Ипак, надлежно државно тужилаштво затражило је од Суда да адвокат Златарек не судјелује у овом предмету. С обзиром на то да је раније био на дужности Општинског државног тужилаштва, а постоји могућност да је у том периоду судјеловао у неким радњама повезаним с овим случајем, па би због тога могао бити у сукобу интереса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана