Никола Пековић преузео милионске дугове брата Дарка Шарића

B92
Никола Пековић преузео милионске дугове брата Дарка Шарића

Бивши кошаркаш Никола Пековић преузео је обавезу да банци врати дуг од више од милион евра свог кума Душка Шарића, рођеног брата Дарка Шарића.

Све то можда и не било чудно да није ријеч о људима који важе за највеће нарко-босове у региону и шире.

Обавезом да врати дуг од 1,15 милиона евра свом куму, Пековић је подстакао бројне сумње о пословној сарадњи са породицом из Пљеваља.

Према листи непокретности, гаранције банке да ће кредит бити враћен уступљена је Пековићу нотарским уговором закљученим у априлу.

“Душко Шарић и кошаркаш Пековић су земљаци из Пљеваља. Они су се по изласку Душка Шарића из притовара упознали и веома брзо су се пронашли, почели су интензивно да се друже, постали су велики пријатељи. Све је то крунисано кумовањем”, рекао је уредник “Курира” Младен Радуловић.

Фирму MAT COMPANY, чији кредит Пековић враћа, основали су Јовица Лончар и браћа Шарић. Више од три године Лончар и Душко Шарић били су у притвору због прања новца. Када су пуштени на слободу тужили су Црну Гору због неоснованог притвора и траже 400.000 евра одштете.

“Па се прије двије и по године Никола Пековић појавио као купац хотела Континентал, гдје је и одржана његова свадба. Раније су се незванично помињале информације да Браћа Шарић власници чувене дискотеке Топ хил, наиме, сада је власник те дискотеке Никола Пековић. Дискотека је власник још једне дискотеке Максимус у Котору”, додао је Радуловић.

Познато је да је кошаркаш Никола Пековић инвестирао у више објеката на Златибору, али и Црној Гори. Поријекло његове имовине није сумњиво, јер је играјући у НБА лиги зарадио више од 73 милиона долара.

“НБА лига има политику да све уговоре објављује и Пековићев уговор са Минесотом из 2013. био је на 60 милиона долара. Он се касније повредио, не знам какви су били детаљи уговора, мислим да није све добио, али поријекло његовог новца не може да буде спорно”, рекао је спортски новинар Милош Шарановић.

Никола Пековић је крајем прошле године ексклузивно за “Блиц” изјавио да је Душка Шарића упознао у мају 2014. године, непосредно након што је пуштен из притвора, а љета те године настала је и њихова фотографија са јахте.

“Душка Шарића упознао сам у мају 2014. године, непосредно након што је пуштен из притвора. Никада ми није сметало да се дружим са њим, јер је више пута показао колики је пријатељ. Са Душком немам никаквих заједничких улагања, али то не значи да их нећу имати када он буде и правоснажно ослобођен”, рекао је својевремено Пековић.

Брат кума Николе Пековића, Дарко, терети се за организовање шверца 5,7 тона кокаина. У посебном поступку оптужен је за прање 22 милиона евра убацивањем новца стеченог кријумчарењем кокаина у легалне токове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана