Nijemci opet vape za radnom snagom sa Balkana

Agencije
Nijemci opet vape za radnom snagom sa Balkana

Kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana dobile su poziv da konkurišu za posao dobavljača za njemačke kompanije.

Te kompanije bi tako trebalo da postanu dio regionalnog projekta koji se ove godine održava 6. juna u Dortmundu.

Poziv za učešće u regionalnom B2B projektu “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana” koji se sprovodi već petu godinu, uputile su njemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva njemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Preko 50 njemačkih kompanija već je potvrdilo svoje učešće u projektu, čiji je cilj da njemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju AHK.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Profili zainteresovanih njemačkih kompanija dostupni su na sajtu AHK Srbije, na kojem se nalazi i formular za prijavu. Rok za dostavljanje prijave je 29. mart.

Projekat i skup u Dortmundu realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Njemačke, u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana