Министарка привреде у Хрватској поднијела оставку

index.hr
Министарка привреде у Хрватској поднијела оставку

ЗАГРЕБ - Због мјелова које је протеклих дана објавио загребачки портал "index", десна рука премијера Хрватске Андреја Пленковића и потпредсједница Владе, те министар привреде Мартина Далић поднијела је оставку.

Поменути портал је 9. маја објавио први текст о мејловима које су размјењивали потпредсједница владе Хрватске Мартина Далић те творци Лекс Агрокора, који су касније и богато "награђени".

"У договору с премијером поднијела сам неопозиву оставку. Сада одједном испада да сам ја постала утег и терет Влади. Ја то никако не желим бити. Добила сам политички задатак спријечити пропаст Агрокора и повратак цијеле економије у рецесију. Велика је срећа свих данашњих страствених критичара да их није допао овај задатак. И зато и даље мислим да за то могу запалити свијећу на Каменитим вратима", рекла је Далић, пренио портал "24sata.hr".

Пленковић је прије обраћања Далићеве објаснио да је Влада лекс Агрокором спријечила кризу ширих размјера.

"Нити једним својим потезом нити изјавом нисмо допустили да придонесемо стварању атмосфере кризе, панике, хаоса, те евентуално и ширих проблема за хрватски привредни и финанцијски систем. Ангажирали смо стручњаке који су могли помоћи Влади да се припреми за избјегавање најнеугоднијег сценарија - низа стечаја Агрокорових компанија", додао је Пленковић.

Премијер је истакао да је Далићева консултовала људе који су у тој теми могли бити од помоћи и то у кратком року.

"Влада је стала иза приједлога закона, Сабор је усвојио закон. А закон је имао врло важну одредбу да се активира на захтјев друштва на који се односи. И то је врло важно. Да није било захтјева ивице Тодорића, захтјев не би био активиран", рекао је Пленковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана