Китаровићева, Јандроковић и Пленковић честитали Божић

Срна
Китаровићева, Јандроковић и Пленковић честитали Божић

Загреб - Највиши званичници Хрватске честитали су данас Божић православним вјерницима, уз жеље да заједничким дјеловањем граде друштво на добробит свих грађана Хрватске.

Предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић честитала је православним вјерницима Божић, са жељом да, оснажени његовим значењем, допринесу изградњи друштва солидарности и поштовања према сваком човјеку у предстојећој години.

Она је пожељела много здравља, мира и сваког добра у 2019. години.

"Свим хришћанским вјерницима који Божић славе по јулијанском календару поздравом жМир Божји, Христос се роди!ж, срдачно честитам Божић", поручила је Китаровићева.

Предсједник Хрватског сабора Гордан Јандроковић пожелио је да атмосфера Божића подари више заједништва и одлучности како би у духу сарадње, дијалога и толеранције у друштву градили даље Хрватску као просперитетну земљу за све грађане.

"Божић је најрадоснији дан у години за све хришћане. Дан који слави вјеру, наду и живот, те који свим вјерницима даје снагу и оптимизам охрабрујући их на њиховом животном путу", навео је Јандроковић.

Он је у честитки пожелио вјерницима да овај радосни празник проведу у заједништву са својим породицама и ближњима, те у обостраном разумијевању и солидарности.

"Мир Божји, Христос се роди!", навео је Јандроковић у честитки.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић у честитки, коју је упутио у име Владе и своје у име, навео је да различитости спајају и обогаћују сваку заједницу.

"Вриједности љубави и толеранције упућују нас на то да међусобним разумијевањем, поштовањем и заједничким дјеловањем доприносимо напредном друштву на добробит свих грађана Хрватске. Желим вам још једном од срца радостан и благословљен Божић, да га проведете у добром здрављу и миру, у друштву ваших породица и најближих. Мир Божји, Христос се роди!", навео је Пленковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана