Иванов поново одбија да потпише споразум са Грчком

Агенције
Иванов поново одбија да потпише споразум са Грчком

Предсједник Македоније Ђорђе Иванов поново неће потписати декрет о потврђивању Закона о ратификацији споразума Атине и Скопља.

Из кабинета Иванова је саопштено да је став Иванова непромијењен, да се он противи споразуму јер је на штету македонског националног идентитета и интереса Македоније, као и да неће подлећи притисцима, уцјенама и пријетњама.

“Предсједник Иванов је снажно одбацио тврдње које је у интервјуу грчкој тв ЕРТ изнио премијер Зоран Заев, да ће и шеф македонске државе подржати споразум са Грчком. Заев наставља да лаже и манипулише не само грађане Македоније, већ и грчку и међународну јавност. ЕУ и НАТО не би требало да буде злоупотребљена за прихватање штетног уговора са несагледивим посљедицама за македонску државу и македонски народ “, саопштио је Кабинет Иванова, пренијела је Телма тв.

Премијер Заев јуче је изразио увјерење да ће референдум бити о споразуму са Грчком бити успјешан, те да ће га подржати и опозиција и предсједник Иванов.

Из владајуће СДСМ саопштили су да, ако Иванов поступи супротно ради против интереса државе и најављују да неће дозволити било какву деструктивну политику која ће да блокира будућност Македоније.

Према македонском Уставу, наводи се, да је Иванов дужан да потпише декрет, а уколико то не учини, предсједник Собрања Таљат Џафери каже да се разматра неколико опција.

Једна је ратификација Споразума и Закона о језицима у пакету који ће бити послати Службеном листу само са његовим потписом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана