Хрватски ветерани: Не желимо Бајагу на Данима пива у Сиску

Танјуг
Хрватски ветерани: Не желимо Бајагу на Данима пива у Сиску

Загреб - Удружења ратних ветерана у Сисачко-мословачкој жупанији сматрају "непримјереним и неумјесним" да Момчило Бајагић Бајага 15. септембра одржи концерт поводом Дана пива у Сиску, преноси данас портал 24сата.хр.

Након афере око отказивања Бајагиног концерта у Карловцу, постоји могућност да тај истакнути српски пјевач неће предстојећег викенда наступити ни у Сиску, ако се удовољи жељи сисачко-мославачких ратних ветерана, наводи хрватски портал.

Наиме, у саопштењу ветерана, које портал преноси у цијелости, стоји да се "пјесама које је певао Момчило Бајагић Бајага за вријеме рата не би посрамио ни један четнички војвода".

Саопштење је, како ветерани кажу, издато на основу низа "узнемиравајућих и непровјерених навода" на друштвеним мрежама и порталима о наводним готовим оптужницама против ветерана, и након састанака Координације удружења ветерана Сисачко-мославачке жупаније одржаног 6. септембра".

Ветерани кажу да је "непримјерено и неумјесно" у Сисак, "град хрватских побједа", доводити естрадне умјетнике који су, како тврде између осталог, "за вријеме рата на окупираним подручјима Хрватске подржавали и наступали за терористе који су окупирали трећину Хрватске".

"Пјесме које је пјевао Момчило Бајагић Бајага каквих се не би посрамио ни један четнички војвода (укључујући и Бору Чорбу, његовог некадашњег газду и послодавца) врло јасно говоре кога је подржавао и бодрио", наводи се у саопштењу.

Хрватски ратни ветерани закључују да довођење таквих естрадних умјетника "поред толико хрватских пјевача који живе и раде и плаћају порез у Хрватској отвара незацијељене ране страдалника рата не само у граду Сиску него и у цијелој Хрватској".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана