ХРТ емитовао изјаве ветерана испред натписа “Убиј Србина”

Срна
ХРТ емитовао изјаве ветерана испред натписа “Убиј Србина”

Загреб - Хрватска радио-телевизија /ХРТ/ емитовала је прилог у којем су хрватски ратни ветерани давали изјаве док је у позадини стајао натпис “Убиј Србина”.

Портал “Индекс” преноси да најновији примјер доказује да ХРТ остаје досљедан у скандалима и да баш никоме одговорном за ту емисију и информативни програм ништа није било спорно.

“То је требало да буде лијепа прича о позитивној акцији и о Корчуланима који су поводом дана ратних ветерана дошли у Вуковар како би помогли социјално угроженим породицама својих сабораца, али ХРТ је и ту успио да угура говор мржње и паролу о убијању Срба”, наводи “Индекс”.

Током изјаве у “Регионалном дневнику” једног мјештанина Вела Луке и током изјаве Томислава Јосића, јавности познатог као коловође протеста у Вуковару на којима су разбијане ћириличне табле, у позадини је стајао графит “Убиј Србина”.

“ХРТ или није брига шта пуштају у етар, или им порука о убијању Срба не смета”, наводи “Индекс”.

Тај портал пише да то, очигледно, није примијетио, или му није сметало, ни ХРТ-ов сниматељ на терену, који је чак током Јосићеве изјаве мало помјерио камеру тако да се још боље види натпис, а није сметало ни било којем уреднику на ХРТ-у.

“Ако већ сниматељ није могао да направи кадар без позадине на којој је исписан говор мржње, могли су барем да замагле тај дио”, констатује портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана