ХРТ Крим приказао као дио Русије, Кијев тражи извињење

Агенције
ХРТ Крим приказао као дио Русије, Кијев тражи извињење

Загреб - Амбасада Украјине у Загребу упутила је оштар протест Хрватској радио-телевизији /ХРТ/ јер је Крим приказала као територију Руске Федерације и затражила извињење тог јавног сервиса због “ширења искривљених информација”.

Протест Амбасаде Украјине у Загребу услиједио је након “техничке грешке или свјесне провокације” настале у јучерашњем “Дневнику” током интервјуа са министром иностраних и европских послова Хрватске Маријом Пејчиновић Бурић.

Током тог разговора у позадини је приказана мапа на којој је, како се наводи, “Аутономна Република Крим, која је неодвојиви дио Украјине, приказана као територија Руске Федерације”, наводи се у протестној ноти.

“Такво искривљавање информације сматрамо непримјереним и изазовом територијалној цјеловитости Украјине”, наводи се у протесту Амбасаде, пренијели су хрватски медији.

Из украјинске Амбасаде истичу да су увјерени да ХРТ, “као ауторитетни медиј-ресурс Хрватске”, не може бити у супротности и званичним ставом хрватске Владе која чврсто подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине.

Амбасада тражи јавно извињење ради “ширења искривљене информације” и моле да се предузму мере с циљем да се тако нешто не понови. /крај/мир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана