Држављани БиХ дио “шкаљарског” клана, наводно планирали убиства осам полицајаца

blic.rs
Држављани БиХ дио “шкаљарског” клана, наводно планирали убиства осам полицајаца

Подгорица - Никшићанин Ранко Радуловић (58), који важи за безбједносно интересантну особу, ухапшен је прекјуче у граду под Требјесом са својим братанцем Стефаном Радуловићем и рођаком Луком Радуловићем.

У великој полицијској акцији у Црној Гори ухапшени су и Дарко Вицковић, Ратко Мартиновић, Никола Мандић као и двојица бх. држављанина, због сумње да су до криминалне организације која је планирала ликвидације осам полицијских функционера и службеника АНБ-а и двије безбједносно интересантне особе!

Полиција трага за сином Ранка Радуловића због сумње да је умијешан у ове криминалне радње.

Више извора из истраге рекло је црногорским медијима да хапшењем Ранка Радуловића и још седам безбједносно интересантних особа није стављена тачка на случај. Постоји низ оперативних сазнања која указују на шире размјере криминалне акције. Сада се прикупљају материјални докази који, како тврде истражитељи, могу довести до нових хапшења или потјерница.

Према налазима истраге, криминална група коју предводи Радуловић сумњичи се да је, по налогу вођа шкаљарског клана, требало да дјелује у два правца: да се ликвидирају поједини полицијски функционери из Никшића и Подгорице, као и да се елиминишу двије безбједносно интересантне особе, које су дуже на мети овог клана из Котора.

Као вође шкаљарског клана у полицијским евиденцијама су означени Игор и Јовица Вукотић, за које се сумња да су напустили Црну Гору.

Како је “Блиц” већ писао, браћа Вукотић су у сукобу са неколико црногорских криминалних екипа. Осим сукоба са кавачком екипом, Вукотићи су у сукобу и са групом Дарка Шарића, групом “Максимус” коју воде сарадници покојног Драгана Дудића Фрица, као и са истакнутим поједнцима црногорског подземља: Иваном Делићем, групом убијеног Армина Муше Османагића, породицама Шарановић и Радоњић.

Бурна прошлост Радуловића

Ранко Радуловић је био осуђен на 15 година затвора због убиства Зорана Вилотијевића. Тада су осуђена и његова браћа Славко и Миомир Радуловић.

Радуловић је 2015. године хапшен због зеленашења, изнуде и бројних ликвидација по Црној Гори, а помињао се и као организатор криминалне групе која је припремала ликвидације.

Радуловић је бивши власник фудбалског клуба Челик, а води се и као власник локала “Тани” у граду под Требјесом.

У жижу јавности доспио је након што је осуђен на 15 година затвора због убиства Зорана Вилотијевића. Тада су осуђена и његова браћа Славко и Миомир. Из освете за ово убиство брат Зорана Вилотијевића Милан Лезо Вилотијевић убио је Славка Радуловића, а осуђен је на 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана