Драматичан лет за Задар, путници огорчени на “Рајанер”

Агенције
Драматичан лет за Задар, путници огорчени на “Рајанер”

Даблин - Више од 30 путника који су “Рајанером” летјели из Даблина у Задар примљено је у болницу у Немачкој након што је авион принудно слетио у Франкфурту.

Авион је ванредно слетио јер је дошло до пада притиска у кабини.

Неки путници су чак крварили из ушију, саопштила је њемачка полиција, преноси ББЦ.

Из компаније су поручили како су употребљене маске за кисеоник, те да је посада извела контролисано слијетање.

Подсјетимо, авион се за седам минута с висине од 8.000 метара спустио на 3.000 метара те је слетио на аеродорм Хан у близини Франкфурта.

Путник Миомир Тодоровић је на Твитеру објавио фотографију из авиона уз поруку: “Декомпресија на 11.000 метара и нагло спуштање на 2.800. Принудно слијетање. Једва чујем на десно ухо. Бирно је да смо преживјели”.

Из “Рајанера” су поручили како је авион “нормално слетио, а путници се искрцали, док је једном дијелу пружена медицинска помоћ из предострожности”.

У авиону је било 189 путника, од чега је 33 било хоспитализовано, а неки су одлучили како неће да наставе путовање, саопштила је њемачка полиција.

Путници ирске нискобуџетне авиокомпаније Рајанер  изразили су данас гнијев због односа те фирме према њима послије принудног слијетања у Њемачку.

Они су за њемачке и ирске медије описали кроз шта су прошли током синоћњег лета од Даблина до Задра и послије принудног слетања због пада притиска у кабини авиона, преноси Асошиејтед прес.

Због пада притиска, испале су маске са кисеоником, а путници су навели да су осјећали јак бол у ушима док авион није слетио на аеродром Франкфурт-Хан.

Њемачка полиција је саопштила да су 33 од 189 путника пребачена у болницу због мучнине, болова у ушима и вртоглавице. Сви су пуштени из болнице послије указане помоћи. Путница из Шпаније Минерва Галван Доменек изјавила је за Шпигел да путницима, од којих су неки имали крварење из ушију, уста или носа, 45 минута није дозвољено да изађу из авиона послије слијетања. Она је казала да су многи путници морали да проведу ноћ на аеродрому, а да су неки лежали на поду, преноси Шпигел.

Путник Конор Бренан рекао је за лист Ајриш тајмс да су “аеродромско особље и припадници Црвеног крста дали све од себе, док људи из Рајанера није било нигдје”.

“Показали су шокантан недостатак емпатије за своје путнике, који се готово граничи с нехуманошћу”, рекао је Бренан. Рајанер је саопштио да су путници добили освјежење, али да је било “недовољно доступног смјештаја”.

Неки од путника наставили су данас до Задра другим летом. Аеродром Франкфурт-Хан већ дуго је главна база Рајанера. Рајанер се дуго суочава с оптужбама да им је услуга лоша, као и понашање особља компаније према путнцима.

Пилоти Рајанера ступили су прошле недјеље у штрајк у Ирској, а обуставу рада су најавили и за 20. и 24. јул.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана