Драго Ћосић добио отказ на ХРТ-у

Драго Ћосић добио отказ на ХРТ-у 13.09.2018 22:17 | index.hr

Главни директор ХРТ-а Казимир Бачић донио је одлуку о разрјешењу директора Пословне јединице (ПЈ) продукција Јозе Баришића и директора ПЈ технологије Николе Боначића Крешића, а данас послијеподне адвокат Драге Ћосића потврдио је и да је тај ХРТ-ов спортски коментатор добио редован отказ без права на отпремнину.

Како Хина незванично јавља, директор ХРТ-ове продукције Јозо Баришић разријешен је на властити захтјев и на његово мјесто сутра као вршилац дужности директора продукције долази Јосип Крајина, а Боначић Крешић разријешен је такође на властити захтјев још јуче, а на његово мјесто као вршилац дужности долази Марко Малнар.

Разрјешење Јозе Баришића услиједило је након медијских натписа о наводно спорној набавци неких програмских садржаја из спољне продукције, међу којима се спомиње и серија ''Је ли могло другачије'', на шта је почетком ове недјеље упозорио и Огранак Хрватског новинарског друштва (ХНД) на ХТВ-у.

С друге стране, како незванично јављају хрватски медији, директор технологије Боначић Крешић разријешен је на лични захтјев након што је, наводно, предложено повећање за педесетак радника у његовој пословној јединици.

Најновијом одлуком главног директора ХРТ-а Казимира Бачића у ''старом'' су саставу Управе јавне радиотелевизије у пуном мандату остали директор програма Ренато Кунић и директор пословања Мислав Стипић.

Ћосић креће у спор с ХРТ-ом

С друге стране, Мате Матић, адвокат Драге Ћосића, потврдио је да је његов клијент данас добио редован отказ због понашања те најавио како због тога креће у спор с ХРТ-ом.

ХРТ је покренуо поступак утврђивања повреде радне обавезе за неколико својих радника у вези са злоупотребом улазница за Свјетско фудбалско првенство (СП) у Русији.

Наиме, након што су се четири улазнице за финале СП појавиле у продаји, ФИФА је затражила од ЕБУ (Европска унија јавних телевизија), чији је ХРТ члан, објашњење о околностима појављивања спорних карата у продаји.

ХРТ је реаговао након што је “Јутарњи лист” објавио да су Драго Ћосић и међународни координатор ХРТ-а Саша Дедић осумњичени да су учествовали у препродаји улазница за СП.

У уторак је ДОРХ потврдио да је Општинско државно тужилаштво у Загребу почело истрагу о препродаји карата за Свјетско фудбалско првенство.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица