Црногорски кланови воде рат до истребљења

Агенције
Црногорски кланови воде рат до истребљења

Котор - Сукоб два најјача црногорска клана, “шкаљарског” и “кавачког” настављен је до истребљења, а у сукобу који букти од 2014. године до сада су убијене 24 особе.

Подсјетимо, 2014. године је у Валенсији нестао товар од 200 килограма кокаина. И у протеклој години ови кланови брутално су ратовали на улицама Црне Горе, Србије, али и Беча. Уточишта за припаднике ове двије групе више нема, рат до истребљења је у току.

У 2018. години припадници ова два клана били су брутални као и 2017. године. Неколико кључних људи два клана је убијено. Убице многих од њих до данас нису идентификоване. А најјачи ударац клановима ипак су задале полиције Србије и Црне Горе, у сарадњи са колегама из иностранства, када су ухапшене вође оба клана. И Јовица Вукотић и Слободан Кашћелан увелико су иза решетака.

Такође, 2018. годину обиљежила су и коначна суђења и пресуде припадницима “шкаљарског клана” и њима блиским људима.

Посљедња позната ликвидација у 2018. години која се доводила у везу са ратом “шкаљарског” и “кавачког клана” била је далеко од његових епицентара - Београда и Подгорице. Наиме, у пуцњави у центру Беча 21. децембра убијен је један од истакнутијих припадника “кавачког клана” - Владимир Рогановић (31) из Херцег Новог.

У истој пуцњави рањен је и Стефан Вилотијевић, син једног од познатијих људи из новосадског подземља деведесетих година, Кићуна Вилотијевића.

Мјесец прије убиства Рогановића, 19. новембра, осуђивани убица и припадник “кавачког клана” Веселин - Веско Калезић (47) ликвидиран је у Подгорици. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана