Црна Гора је феуд породице Ђукановић

Агенције
Црна Гора је феуд породице Ђукановић

Подгорица - Предсједник “Атлас групе” Душко Кнежевић, за којим је Црна Гора расписала потјерницу због оптужби за привредни криминал и прање новца, писао је британском министру дипломатије Џеремију Ханту о сукобу са породицом Ђукановић, која, како је навео, жели да му узме успјешан бизнис.

Кнежевић, који се налази у Лондону, наводи да је због њиховог малтретирања преселио породицу у Велику Британију и тврди да је кампања против њега и његових компанија политички мотивисана.

У писму Кнежевић наводи да је од 2018. године у сукобу са породицом предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, посебно са његовим братом Александром и сестром Аном Ђукановић и да је посриједи то што, како је навео, они желе да узму његов успјешан бизнис и замијене га својим пословима.

Кнежевић у писму Ханту наводи да му није жеља да оптужбама које износи угрози политичке снаге које дијеле његов став о чланству Црне Горе у НАТО.

- Не желим да одлазак Мила Ђукановића са политичке сцене донесе нестабилност, ослаби Владу или промијени црногорску спољну политику. Убијеђен сам да су политичари у ДПС-у потпуно способни да воде државу напријед - наводи Кнежевић у писму Ханту.

Он подсјећа да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић непрекидно на власти од 1992. године и да његов утицај на институције “сеже толико као да је у питању његова династија”.

- Током година власти предсједника Ђукановића, Црна Гора је под сумњом да је мјесто корупције и злоупотребе моћи. Моја искуства из посљедњих година разјаснила су ми да Црна Гора не може наставити да буде феуд једне породице ако жели да достигне моје и циљеве црногорског народа, да се придружи евроатлантској заједници - написао је Кнежевић.

У писму се на крају наглашава да политичко вођство и политичка култура морају бити освјежени новим актерима који ће недвосмислено бити посвећени вриједностима западне заједнице држава.

Оптужбе против Кнежевића

Кнежевић је осумњичен да је од 2008. до 2017. године отворио и угасио више фиктивних фирми, те да је био на челу криминалне групе. Истрага је покренута након што се појавио снимак на којем Кнежевић уручује коверту са 97.500 евра бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу за кампању пред изборе 2016. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана