Будва паралисана због невремена

Агенције
Будва паралисана због невремена

Будва - Јако невријеме праћено обилним падавинама које је током ноћи протуњило Будвом паралисало је град, а радници комуналног предузећа и припадници Службе заштите и спашавања од ране зоре су на терену.

Бујични потоци, који су претворени у праве ријеке, онемогућили су саобраћај главним градским улицима, кроз тунел Могрен према Котору, док је права ријека била на главној улици ка Старом граду.

Вода је продрла у гараже и подруме стамбених зграда у неколико градских насеља, а права драма била је у Бечићима и Рафаиловићима гдје се поток излио и преплавио булевар.

Начелник Службе заштите и спашавања Здравко Шљукић рекао је да је киша почела јако да пада синоћ послије 22.00 часа и да је до јутрос до 7.00 часова пало 86 литара по метру квадратном на подручју општине Будва.

- То су велике количине падавина за тако кратко вријеме, а и протеклих дана падала је киша тако да је земља натопљена водом и није могла да прими толико нове количине - додао је Шљукић.

Он је навео да је саобраћај био отежан кроз тунел Могрен на Жутој греди, гдје је била поплављена десна саобраћајна трака.

- На Топлишки пут од врха па до главне раскрснице бујични потоци су нанијели камење, а било је и одрона и клизања земљишта што је онемогућавало нормално одвијање саобраћаја. Било је наноса и у насељу Подкошљун код хотела „Александар“, у Улици Вељка Влаховића, у Бечићима, у Рафаиловићима су потопљени подрумски простори куће Луке Рафаиловића, стамбене зграде код хотела „Квин ов Монтенегро“ гдје су потопљени сатови за струју због чега је пријетила опасност да дође до већих инцидената - додао је Шљукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана