Брутално претучен представник Срба из Каства, боре му се за живот

Брутално претучен представник Срба из Каства, боре му се за живот 16.05.2019 18:17 | www.portalnovosti.com

РАДОЈЕ Петковић (63), потпредсједник Вијећа српске националне мањине Града Каства и грађевински подузетник, брутално је претучен 24. травња испред једног кафића у Вишкову и још је увијек у животној опасности.

Ријечка полиција као нападача је идентифицирала Илију Главића (48) којег Опћинско државно одвјетништво у Ријеци сумњичи за казнено дјело наношења особито тешких тјелесних озљеда. Суткиња истраге на Жупанијском суду у Ријеци Ксенија Зорц Главићу је одредила истражни затвор због опасности од понављања казненог дјела и утјецаја на свједоке, пишу Новости.

Петковић је након кратке препирке с Главићем у локалу кренуо према свом аутомобилу. Главић га је сустигао на паркингу и брутално напао. На снимкама надзорне камере види се да Главић није одустајао од удараца чак ни када је Петковић изгубио свијест и пао на тло.

"Могуће да је напад етнички мотивиран, што полиција није потврдила. Колико знамо, нападач и жртва се нису познавали. Сумњиво нам је што су свједоци ‘нестали’. Да није било снимака надзорних камера, вјеројатно нападач не би био ни идентифициран", каже Милан Ераковић, правни савјетник СНВ-а у Ријеци.

Осумњичени за напад Илија Главић, родом из села крај Босанског Брода, познат је тужилаштвима Републике Српске и Босне и Херцеговине.

"На темељу изјава свједока Илија Главић је на листи осумњичених у предметима које је Хашки трибунал још 2006. предао Тужилаштву БиХ. Сумњичи га се за премлаћивања, тешке повреде и силовања по бродским логорима у протеклом рату", потврђује Марко Грабовац, предсједавајући Савјетодавног одбора Института за нестале особе Босне и Херцеговине и предсједник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица