Брамерц тражи од Ђукановића да се повуче с власти

Глас Српске
Брамерц тражи од Ђукановића да се повуче с власти

Подгорица - Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, по свему судећи, сугерисано је из међународне заједнице да је вријеме да се повуче са те функције и оде из Црне Горе.

Такву поруку Ђукановићу је, сазнају подгорички медији, пренио и тужилац Међународног резидуалног механизма за кривични суд при Уједињеним нацијама Серж Брамерц, који се у уторак у Подгорици састао са црногорским предсједником.

Разлози за одгађање сједнице Предсједништва ДПС-а заказане за уторак увече управо се могу тражити у порукама међународне заједнице да је вријеме да Ђукановић оде са власти.

Због тога је и “ванредно стање” у Демократској партији социјалиста. Брамерц се у Подгорици, иначе, састао и са врховним државним тужиоцем Ивицом Станковићем.

Након разговора, саопштено је да су у Тужилаштву, у фази извиђања, четири предмета који се односе на догађаје из 1991. и 1992. године на простору бивше Југославије. Додато је и да процесуирање ратних злочина нема алтернативу.

Иначе, већ је раније предсједник Покрета за промјене и један од лидера опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић тврдио да је актуелном предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу из међународне заједнице сугерисано да је “вријеме да оде из Црне Горе”.

- Ђукановићу је већ стигла порука од међународног фактора да се, попут Николе Груевског, коме је помогао да преко Црне Горе побјегне, склони на неко сигурно мјесто - написао је Медојевић на “Фејсбук” профилу и додао процјену да је актуелни предсједник сада Црној Гори само “непожељан терет из прошлости”.

Ђукановић се поново нашао у центру пажње јавности након што је његов некадашњи сарадник, бизнисмен Душко Кнежевић, почео да износи тешке оптужбе на његов рачун.

Кнежевић, предсједник “Атлас групе”, кога Црна Гора тражи због финансијских малверзација, огласио се из Лондона са новим оптужбама на рачун Ђукановића, између осталог, и да су му, како каже, пријатељи из “послова транзита цигара” помогли око обезбјеђивања средстава за кредит.

Гарант за тај кредит била је Кнежевићева компанија, о чему, каже, посједује документацију, а наплаћен је од продаје акција Прве банке, које је Ђукановић купио одмах по добијању кредита.

Овом “фингираном правном радњом”, тврди Кнежевић, Ђукановић је “преко ноћи” зарадио милион и по евра.

Ту наводну берзанску трансакцију омогућио му је Кнежевић, који, иначе, тврди да има више од 20.000 докумената против Ђукановића.

Бизнис

Шефа црногорске државе Душко Кнежевић оптужује за покушај да му затвори све његове бизнисе у Црној Гори. То је већ урађено са болницом Мељине преко стечајне мафије са Блажом Јованићем на челу, из Атлас банке је скинуто 15 милиона непостојеће гаранције, док се преко Специјалног тужилаштва држи у блокади 80 милиона у двије банке и покушава преко стечајних поступака и локалних фирми да се све пребаци на Прву банку.

Он је позвао Милу Ђукановића да сам проговори ко су предсједнику “Атлас групе” били партнери и ко је поставио менаџмент у болници Мељине, као и све о “афери гаранција и Каспија” или ће у противном објавити доказе за наведене оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана