Perica Bundalo, nosilac liste PDP-a za NSRS iz izborne jedinice jedan: Vrijeme je da se svedu računi

Perica Bundalo, nosilac liste PDP-a za NSRS iz izborne jedinice jedan: Vrijeme je da se svedu računi 14.09.2018 15:00 | Veljko Zeljković

U PDP-u su ubijeđeni da će na predstojećim izborima ostvariti najbolji rezultat od osnivanja ove partije. Prema riječima nosioca liste PDP-a za NSRS iz izborne jedinice jedan Perice Bundala, to nisu samo floskule ili nagađanja, već procjene utemeljene na činjenicama.

- Mladen Ivanić je već jednom pobijedio Željku Cvijanović. Ali da se ne zavaravamo, to je zapravo bila bitka između njega i Milorada Dodika. Tada je Ivanić pobijedio sa 317.000 glasova. Što se tiče NSRS, naš Klub poslanika odradio je odličan posao. Držali smo se čvrsto obećanja datih našim biračima, bili smo dostojanstveni, ali i hrabri kad je to bilo potrebno, a Branislav Borenović svojim liderstvom u Anketnom odboru pokazao je da smo u stanju da iznesemo i najveću odgovornost - istakao je Bundalo u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Zbog čega bi građani trebalo da glasaju za PDP?

BUNDALO: Nudimo konkretna rješenja na životna pitanja građana. Naš Program obnove je kvalitetan. Vjerujem da će birači to prepoznati. Na drugom mjestu bih izdvojio rezultate rada naših kadrova. Kotor Varoš, pod vođstvom Zdenka Sakana, postao je opština sa najvećom zaposlenošću u RS. Imamo i Aleksandra Zolaka, koji je u roku od nekoliko mjeseci nakon dolaska u Agenciju za lijekove BiH riješio pitanje Pravilnika o cijeni lijekova. To je nešto što je našim najugroženijim stanovnicima uštedjelo više od 60 miliona maraka godišnje. Naša Jelena Trivić je jedan od najboljih mladih doktora ekonomskih nauka.

GLAS: Na čemu bazirate svoju predizbornu kampanju?

BUNDALO: Želja nam je da što više ljudi upoznamo sa sadržajem našeg programa, ali i da postavimo nove standarde u političkom djelovanju. Ukoliko ne ispunimo ono za šta nas je narod birao, a što oni smatraju da je ključno u njihovim životima, sasvim je korektno očekivati da nam povjerenje uskrate sljedeći put. Vrijeme je da politika postane odgovoran odnos između naroda i njegovih izabranih predstavnika.

GLAS: Šta sadrži PDP-ov Program obnove?

BUNDALO: Cilj je da ljudima obezbijedimo posao. Sa poslom da se vrati dostojanstvo. A to dvoje ne može ako se ne uspostavi pravda. Bazirali smo se i na obnovu ekonomske i demografske slike, te uspostavljanje političke stabilnosti. Demografska obnova je posebno značajna. Sve će pasti u vodu ako ne budemo uspjeli da zaustavimo trend negativnog prirodnog priraštaja. Ponudili smo mjeru da svim roditeljima pružimo jednokratnu pomoć od 2.000 maraka za svako rođeno dijete. Onima koji se odluče na treće ili četvrto dijete zahvalićemo dohotkom u vrijednosti pola, odnosno čitave prosječne plate, koju će primati sve do punoljetstva djeteta.

GLAS: Kako ocjenjujete protivničke kandidate i njihove kampanje?

BUNDALO: Ne bavim se pretjerano kampanjom protivnika. Šta su imali reći i uraditi, to su i uradili svih ovih godina, a sad je vrijeme da se svedu računi.

GLAS: Šta najviše zamjerate aktuelnim vlastima u Srpskoj?

BUNDALO: Krađu, korupciju, ugroženu bezbjednost građana, to što mladi odlaze... Ali najviše im zamjeram podjele. Ova vlast, uz sve svoje promašaje koje je radila, dala je sve od sebe da podijeli narod. Svi oni koji nisu glasali za SNSD i koji su se usudili da misle svojom glavom proglašeni su izdajnicima. Takvu podjelu ovaj narod ne pamti. ++++

Ivanić vodio mudru politiku

GLAS: Kako ocjenjujete dosadašnji rad Mladena Ivanića?

BUNDALO: On je pokazao kako se vodi odgovorna i mudra politika u zaštiti interesa srpskog naroda. Tu prije svega mislim na zaustavljanje revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, nešto što je odradio sam, bez pomoći bilo koga. Tu je i pitanje Dana RS i popisa stanovništva. Sve ovo pokazuje da je on državnik u pravom smislu te riječi.
 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica