Нису гласали ни сами за себе

Нису гласали ни сами за себе 10.10.2018 06:27 | ATV

Док већина политичара ових дана води борбу са бројкама, гласовима и комбинацијама, неки од њих нису имали тих проблема. На изборима четири кандидата за Народну скупштину Републике Српске није освојило ниједан глас.

Тиме су показали да не само да нису придобили повјерење бирача, повјерења немају ни у себе. Троје од четверо на листи представљају странку Завичајне социјалдемократе Миле Марчете.

Данијела Ђурић била је на листи за изборну јединицу три, а Невенка Влачић и Дражен Јовић били су кандидати за изборну јединицу 7.

На  интернет страници ЦИК-а до сада крај тих имена стоји нула. Страначки шеф кандидата са нула гласова је у шоку. Миле Марчета још није добио званичне податке па ће, поручује, све добро провјерити. Ипак, зна шта ће, ако се успостави да намјерно нису гласали.

“Не могу бити задовољан да је то тако, што се то десило, шта је разлог, ал док не провјерим не могу ништа рећи. Мислим да су ти људи били, ако је неко био спријечен то није у реду по било којем основу, али ако је било шта друго у питању то је срамота  и сигурно је да они више никад неће бити ни случајно близу завичајних социјалдемократа, шта бих друго ја рекао”, каже Марчета.

Интересантно је да се на интеренту не може пронаћи ниједна информација о поменутим кандидатима, па ни њихове фотографије. Око предизборне кампање није се потрудила ни Катица Јовић, која на листи добојске странке Лијево крило за изборну јединицу 5 такође није имала ниједан глас. 

Аналитичари тврде да ништа није случајност. Кажу да политичке амбиције и било какве шансе многим кандидатима нису циљ. Пријавом странака и непознатих кандидата добијају се мјеста у бирачким  одборима и мјеста посматрача које мале странке тада продају већим, убјеђени су аналитичари.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица